آگاهی از تئوری علم برودت برج خنک کننده و تاریخچه آن

آگاهی از تئوری علم برودت برج خنک کننده و تاریخچه آن

 

در این مقاله قصد داریم از تاریخچه پیدایش علم برودت و روند توسعه آن صحبت کنیم، هر قسمت از علم پاسخی به یکی از نیازهای بشری بوده است بنابراین آگاهی از تاریخچه پیدایش آن می‌تواند یکی از جذاب‌ترین نکات علم مذکور باشد به همین علت در ابتدای مقاله تاریخچه مختصری از پیدایش علم برودت را به شما ارائه خواهیم داد.

علم برودت و تاریخچه پیدایش و توسعه آن

در گذشته‌های دور با استفاده از یخ‌های طبیعی موجدو در محیط هوای سرد ایجاد می‌کردند که انجام این عمل بدون استفاده از روش‌های برودت طبیعی امکانپذیر نبود، این روش‌ها به دو شکل زیر انجام پذیر بوده است:

  1. انتقال یخ از دریاچه‌ها و رودخانه‌های موجود در نواحی سردسیر به مناطق گرمتر
  2. تولید یخ در محل‌های مشخص (استخرهای روباز) و ذخیره آنها در یخچال‌ها (البته این مورد فقط در شرایط خاصی از وضعیت جوی قابل انجام بود)

مخلوطی از نمک‌های مخصوص یکی از روش‌های علم برودت

برخی از دانشمندان مسلمان در قرن چهارم توانستند از ترکیب چند نوع نمک خاص موجب ایجاد پدیده سرد شدن آب شوند، تکمیل این روش زمانی صورت گرفت که در قرن ۱۶ میلادی دانشمندانی از اهالی ایتالیا و اسپانیا توانستند با ترکیب نیترات پتاسیم و آب عملکرد این پدیده را بهبوبد ببخشند در ادامه نیز ترکیب یخ و آب توانست نوع عملکرد این پدیده را به تکامل نهایی خود برساند.

شناخت علم برودت و مبردها

ایجاد برودت توسط مایعی انجام می‌شده که در سیستم‌های سرد کننده در جریان و جوشش بوده و با آزاد شدن گرمای نهفته در تبخیر به مرحله نهایی خود دست پیدا می‌کرده است. این مواد مبرد نام دارند که دارای خواص ترمودینامیکی ویژه‌ای هستند و تعدد ساختار شیمیایی آنها موجب بروز عملکردهای متفاوتی خواهد شد که این موضوع رابطه مستقیمی با مشخص کردن اهداف سیستم‌های تبریدی خاص دارد. هر نوع از مبردها در همسایگی خود نوعی مواد خاص از جمله سطوح و روغن را می‌پذیرد.

در تصویر زیر می‌توانید نمایی از راه اندازی نوعی سیستم برودتی را مشاهده نمایید.

علم برودت و متخصص تبرید

کار اصلی متخصص تبرید شناخت رفتارهای شیمیایی و ترمودینامیکی مبرد نسبت به موادی ست که در همسایگی آن‌ها قرار می‌گیرد، در برخی موارد تغییر مبرد می‌تواند تغییر تجهیزات سخت افزاری سیستم را نیز به همراه داشته باشد، این تجهیزات سخت افزاری عبارتند از: کمپرسو، کندانسر، اپراتور، عامل اصلی افت فشار در آنتالپی ثابت و …

عملکرد مبرد به‌عنوان یک سیال در علم برودت

سیال موجود در سیستم‌های برودتی که موجب جذب و دفع گرما از محیط اطراف می‌شود مبرد نام دارد، عملکرد تغییر فاز نیز از اصلی‌ترین عوامل این پدیده محسوب می‌شود.

تصویر زیر مربوطه به سیستم تبرید در صنعت مواد غذایی ست.

(تصویر ۱)

خاصیت‌های مبرد مناسب در علم برودت

خاصیت‌های یک مبرد مناسب در ادامه ذکر شده است البته خوب است بدانید که با گذشت زمان و اهمیت عوامل زیست محیطی می‌توانند استثنائاتی نیز در این خصوص قائل شوند:

  1. آتش زا نبودن مبرد
  2. میزان پایداری آن
  3. سمی نبودن آن
  4. در دمای ۰ تا ۴۰ درجه به نقطه جوش برسد (در شرایط فشار اتمسفری)

علم برودت و عناصر موجود در مبردها

عناصر موجود در مبردها عبارتند از: کربن، نیتروژن، اکسیژن، گوگرد، هیدروژن، فلور، کلر و برم

گذر زمان و افزایش خواص مبردها در علم برودت

  1. کاهش اثرات تخریبی بر لایه ازن ODP
  2. کاهش تاثیرات منفی بر روی گرمایش جهان GWP
  3. افزایش بازده انرژی (بهترین آن در حالت نیمه بار) که بر حسب ضریب عملکرد بیان می‌شود.
  4. حضوری کوتاه در محیط اتمسفر (کاهش طول عمر مبرد در محیط اتمسفر تأثیر بسزایی در بهبود عملکردهای زیست محیطی دارد)
  5. کاهش نشت مبرد

علم برودت و نکات لازم در طراحی سیستم‌های برودتی

در طراحی سیستم‌های برودتی متعدد باید به طول عمر سیستم و میزان مصرف انرژی آن توجه ویژه‌ای داشت تا بتوانید شاهد عملکرد بهتر آن باشید و بهترین بهره برداری را از آن داشته باشید.

پکینگشرکتهای تهویه مطبوعتعمیرات و بهینه سازی برج خنک کنندهبرج خنک کن جریان مخالف برج خنک کننده جریان متقاطعبرج خنک کننده مکعبیانواع برج خنک کنبرج خنک کنندهبرج های خنک کنبرج های خنک کنندهکولینگ تاورقیمت برج خنک کنندهبرج خنک کننده آب ,  برج خنک کن گالوانیزه ,

  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *